NIKAD KRAJA: Situacija sa koronom u Srbiji bolja, ali doktor kaže – ČEKA NAS I TREĆI TALAS

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević kaže da ukupan broj laboratorijski potvrđenih slučajeva pada, što ukazuje da smo na dobrom putu, ali da se baš sada mora dati sve od sebe da se poštuju sve preventivne mere.

Printscreen

Doktor Ivo Udovičić, komandant Vojne bolnice Karaburma, ističe da je klinička slika pacijenata ista kao i na početku epidemije, i da je sve igra brojeva.

Laboratorija “Vatreno oko”, u kojoj će biti testirani uzorci na koronavirus, otvorena je u Nišu. Vlada je uložila 3,5 miliona evra u izgradnju laboratorije, a kineski “Ziđin” donirao je 500.000 evra vrednu opremu.

Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da je Niš u drugom piku koronavirusa ipak u boljoj situaciji nego što je bio u prvom piku i da epidemiloška situacija u ovom trenutku u tom gradu deluje mirno i stabilizovano, te da je još nesigurna, ali da je pod kontrolom.

Direktor Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović rekao je za RTS da klinička slika pacijenata sa koronavirusom je mnogo teža sada nego što je bila na proleće, a pred nama je i treći talas koji se očekuje na jesen.

Konzularno odeljenje slovenačke Ambasade u Beogradu do daljeg je zatvoreno zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji, saopštila je slovenačka ambasada.