NIKAD TEŽA SITUACIJA! U Srbiji srušen još jedan CRNI REKORD, dramatičan broj obolelih na respiratorima

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 14.015 osoba, njih 3.822 bilo je pozitivno, dok je, nažalost, preminulo 17 lica.

Pixabay.com

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u bolnicama širom zemlje se nalazi 163 pacijent.

Imunolog i član Kriznog štaba dr Srđa Janković ponovo je napomenuo danasda je svaka preventivna mera blaža od virusa, te da ne sme biti propusta u sprovođenju onih koje su trenutno na snazi, “inače nam nove mere neće pomoći”.

– Razmatramo skraćivanje radnog vremena kafića i restorana jer je u večernjim satima veći rizik. I preko dana, kada restorani rade, mora da se drži distanca. Ako osobe nisu članovi istog domaćinstva, dozvoljeno je najviše dve osobe za istim stolom. Mora da se drži distanca od dva metra i nose maske kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru. Iako nošenje maski na otvorenom još nije zakonski kažnjivo, preporuka je da se ona nosi svuda gde može da dođe do međuljudskog kontakta – objašnjava dr Janković.

NOVA KONOVA PORUKA NA FEJSBUKU: Ovoga puta ima je nešto da kaže I DRŽAVI (FOTO)loading...