NIKAD VEĆI BROJ PRORUSKIH STRANAKA! U izbornoj trci učestvuje čak OSAM poklonika Putina

Izbori
Wikipedia/Rama

Na predstojećim parlamentarnim izborima učestvovaće rekordan broj proruskih stranaka - čak osam.

 

Prošli skupštinski saziv ostaće upamćen kao prvi u kojem su sedele isključivo proevropske stranke, a sudeći po rejtinzima i broju prijavljenih izbornih lista, već na predstojećim izborima u parlament se vraćaju proruske partije.

 
Osim radikala, DSS i Dveri, u trci za poslanička mesta učestvuju i Zavetnici, SNP Nenada Popovića koji se nalazi na listi naprednjaka, kao i Srpsko-ruski pokret. Ukoliko ukloni nedostatke, na izborima će učestvovati i Jedinstvena ruska stranka. Time bi se se broj partija koje zagovaraju okretanje Ruskoj federaciji i bliske političke odnose sa zvaničnom Moskvom popeo na osam.

 

Foto: Beta 

Kako je nedavno izjavio Konstantin Kosačov, predsednik spoljnopolitičkog odbora Saveta Rusije i funkcioner JR, partije Vladimira Putina, njegova stranka podržava SNS i SNP.

Mi smo ranije, ne u kontekstu izbora, potpisali sporazum sa SNS i SNP. Drago nam je što te dve partije sarađuju i što su formirale predizbornu koaliciju – naveo je Kosačov, i dodao da se „Rusija ne meša u kampanju, ali da ruske partije imaju saradnju sa srpskim”.

Kako je „Blic” ranije pisao, Rusija neformalno podržava još neke stranke, a sa pojedinima ima potpisane sporazume.