“NIKO NE ZASLUŽUJE DA BUDE SILOVAN!” Šokantna poruka studentkinje koja je PRONAĐENA MRTVA (FOTO)

Izvrsna studentkinja prava iz Južena Afrike oduzela je sebi život nakon što je bila silovana samo nekoliko meseci ranije.

Kensani Maseko (23) objavila je na Instagram sliku koja sadrži njen datum rođenja i datum 03.08.2018. a nakon toga pronađena je mrtva u porodičnom domu u Johanezburgu.

Uz sliku dodala je i opis: “Niko ne zaslužuje da bude silovan”.

NO ONE DESERVES TO BE RAPED!!

Објава коју дели Khensani Maseko (@_khensani_) дана

 – U petak, 3. avgusta, gospođica Maseko je oduzela sebi život, ostavljajući svoju porodicu, prijatelje i kolege u dubokoj žalosti. Kao njena porodica, ne uzimamo zdravo za gotovo okolnosti koju su Maseko dovele do samoubistva. Želimo jasno da naglasimo da istinski osuđujemo, u najjačem mogućem smislu, bilo kakav vid nasilja nad ženama, a pogotovo oštro osuđujemo silovanje žena. Sada insistiramo da zakon preuzme  – saopštila je njena porodica u izjavi.

Been on a political hiatus..

Објава коју дели Khensani Maseko (@_khensani_) дана

Maseko je silovana u maju ove godine. Nakon toga, obratila se studentskoj organizaciji koja je tu da pomogne studentima u ovakvim, i situacijama sličnim ovoj, saznaje britanski Metro.

– Kensani mi se krajem jula obratila za pomoć i iznela mi svoj problem. Sproveo sam je kroz neophodan program, i njeni roditelji su bili kontaktirani. Kada su došli, rešili su da je odvedu kući – ispričala je predstavnica te organizacije Keri Perumal.

Maseko se obratila i Univerzitetu za pomoć.

– Rekla je da će se vratiti u kamp. Nisam mogao ni da pretpostavim da ima suicidne misli – ističe Perumal.

 

The sun finally came out 🌞🌼 📸: @mme_motloung

Објава коју дели Khensani Maseko (@_khensani_) дана

Slučaj Kensani Maseko uzdrmao je celu Južnoafričku Republiku. Studenti Rods Univerziteta, čija je studentkinja bila i Maseko, zatražili su da se obustavi treća godina kako bi mogli da se bore protiv silovanja žena, ogromnog problema koji ne prestaje.

– U ime Rods Univerziteta, izjavljujemo duboko saučešće celoj njenoj porodici, prijateljima i svima koji su je poznavali – stoji u mejlu koji su čelnici Univerziteta uputili studentima.

Sahrana će se održati u četvrtak, na državni praznik u Južnoafričkoj republici – Dan žena.