Nikola Golubović laureat nagrade „Vip iskorak“

Glavni i odgovorni urednik magazina „Hello“ Nikola Golubović ovogodišnji je laureat nagrade „Vip iskorak“, koju dodeljuju Beogradski festival igre i kompanija Vip mobile. Nagrada je uručena u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je atinska Kompanija Hristosa Papadopulosa prikazala komad “Opus” u susret 16. Beogradskom festivalu igre.

Promo

Zahvaljujući svom posvećenom pristupu i profesionalnom izveštavanju, Golubović je rukovodeći redakcijom jednog od najpopularnijih magazina na ovim prostorima, znatno doprineo promociji i afirmaciji umetničke igre u Srbiji.

– Izuzetna je čast što preuzimam ovu nagradu, koja je iz godine u godinu sve značajnija za novinare i urednike koji prate kulturu. Zahvaljujem se organizaciji Beogradskog festivala igre i kompaniji Vip mobile što su prepoznali rad naše redakcije, koja će i u budućnosti sa zadovoljstvom nastaviti da izveštava i upoznaje javnost sa programom festivala i svim renomiranim trupama i koreografima u čijim izvedbama naša publika ima sreću da uživa svake godine – poručio je Golubović.

Nagrada za novinarsku izuzetnost i popularizaciju umetničke igre u Srbiji „Vip iskorak”  dodeljuje se već petu godinu zaredom predstavnicima medijskih kuća, urednicima i novinarima kulturnih redakcija, koji svojim radom i profesionalnim pristupom izveštavaju javnost o svim dešavanjima na svetskoj i domaćoj igračkoj sceni, u cilju da podstakne i ohrabri novinare u kreiranju kulturnog sadržaja i negovanju pozorišne i baletske publike. Ovo priznanje ustanovljeno je 2014. godine, a prethodni dobitnici su Sonja Šulović („Blic“), Biljana Lijeskić („Politika“) i Marija Krtinić („Danas“) i Aleksandar Gajović („Ilustrovana politika“).

16. Beogradski festival igre održava se od 22. marta do 12. aprila, pod sloganom Emocije.  Trupe stižu iz Grenobla, Liona, Antverpena, Rima, Barselone, Frankfurta, Štutgarta, Seula, Filadelfije, Tel Aviva, Montreala, Haga i Johanesburga. Glavni program festivala odvijaće se u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu.  16. Beogradskom festivalu igre prethodi tradicionalna revija filmova Dani igre u Kinoteci (25-29 januar), brojne radionice, majstorski kursevi, izložbe i prezentacije.