Nikolić raspisao vanredne izbore za 24. april

Tomislav Nikolić
Beta

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je danas tačno u podne Ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i Odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike za 24. april.

 

Nikolić je rekao da očekuje fer i poštene izbore i da će sve institucije normalno da funkcionišu.

 
Prebrodićemo sve izazove, jer će svi sistemi u zemlji da funkcionišu kako treba – rekao je Nikolić i dodao da očekuje da će i mediji da se ponašaju fer i korektno.

On je rekao i da se nada da će reforme biti nastavljene.

Sada je sve na građanima Srbije, sve je u njihovim rukama, i sada sve treba obaviti u zakonskom roku – poručio je Nikolić.

Nikolić u podne raspisuje izbore: Evo šta sve treba da znate o njima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, na osnovu člana 109. stav 1. Ustava Republike Srbije, uputio je juče Predlog predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike.

U obrazloženju premijera je navedeno:

“Vlada Republike Srbije, u nepune dve godine, uspela je da spreči kolaps javnih finansija, da teškim ekonomskim reformama izvede zemlju iz recesije, kao i da otvori prva poglavlja na putu Srbije ka Evropskoj uniji. Srbija je danas i politički i ekonomski stabilna zemlja sa jasnim perspektivama napretka i prosperiteta.