Nikolić: Srbija GODINAMA ulaže napore za mir i stabilnost regiona, ali pojedinci NAMERNO podstiču tenzije među narodima!

Tomislav Nikolić
Beta

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Srbija godinama ulaže velike napore da očuva stabilnost regiona, ali nema uvek punu podršku susednih zemalja.

“Često pojedini političari, zarad uskogrudih, a kratkoročnih političkih benefita, podstiču tenzije među narodima koji žive u regionu, i na taj način nanose ogromnu štetu procesu pomirenja među građanima i državama”, rekao je predsednik Nikolić tokom razgovora srpskim članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem.

“Budućnost celog Balkana je u saradnji, u stremljenju ka prihvatanju evropskih standarda, a preduslov te saradnje moraju pre svega biti mir i stabilnost, i na tome Srbija čvrsto insistira”, naveo je predsednik.

Ivanić je, kako je saopštila Pres služba predsednika, rekao da istupi poglavara islamske verske zajednice i katoličke crkve u Bosni i Hercegovini, te retorika političara iz Federacije Bosne i Hercegovine, vraćaju građane u rane devedesete godine prošlog veka.

Ivanić smatra da se to mora zaustaviti, jer takvi postupci ugrožavaju mir i stabilnost i stvaraju nesigurnost, posebno kod pripadnika srpskog naroda.

Ivanić je dodao da se iskreno nada da će to biti na vreme shvaćeno i da će se Bosna i Hercegovina vratiti na put ostvarivanja napretka za sve svoje građane i stvaranje mogućnosti za život kao u razvijenim zemljama Evrope.

Ivanić se sastao i sa premijerom Aleksandrom Vučićem i tom prilikom je istakao da se “Srbi u BiH osećaju usamljenim”.