U napadu na autobus fudbalera Borusije iz Dortmunda nije bilo stradalih, ali je teže povređen fudbaler Mark Bartra. Golman Borusije Roman Burki sedeo je pored Španca u trenutku kada je odjeknula eksplozija.

 

Uzroci napada se još uvek nisu poznati a švajcarski čuvar mreže je ovako doživeo napad: 

Napustili smo hotel oko 19:45 i krenuli autobusom niz put. Bus je izašao na glavnu ulicu, kada se začula ogromna eksplozija – izjavio je Burki  i dodao da u tom trenutku nikome nije bilo do utakmice.

– Sedeo sam pored Marka, na sedištu u zadnjem delu autobusa, kada su nas zasuli staklići. Posle eksplozije, svi smo se momentalno spustili dole i legli, bar oni koji su mogli. Nismo znali ni šta se dogodilo, ni šta da radimo. Policija je brzo stigla i preuzela situaciju – navodi Burki.

Marko Bartra je u napadu zadobio posekotine ruke od krhotina stakla koje je puklo posle eksplozije. Povrh svega, Bartra ima i prelom kosti šake, zbog čega je hitno operisan u jednoj bolnici u Dortmundu.

Policija Severne Rajne – Vestfalije još uvek istražuje jučerašnji napad koji je izveden sa tri eksplozivne naprave, postavljene pore puta gde je prolazio autobus sa fudbalerima.

Navodno je na mestu eksplozije pronađeno pismo, a policija još uvek nije ovaj napad okarakterisala kao teroristički.

Utakmica između Borusije i Monaka, igraće se večeras od 18:45.