NIŠ ZAVIJEN U CRNO: Građani pružaju podršku porodici preminulog Jovana

Građani Niša odazvali su se pozivu porodice Jovana Veselinovića (18) koji je prebrzo napustio svet, i na mestu njegove smrti odaju mu počast...

Sveće
Foter: iz4aks / photo on flickr

Građani su neposredno pre 12 sati počeli da se okupljanu u blizini gradilišta gde je pronađeno beživotno telo Jovana Veselinovića koji je imao 18 godina.

Okupljeni su na mestu gde je pronađeno telo mladića zapalili sveće i doneli cveće, a neutešna majka nije prestajala da plače. Mnogobrojni prijatelji i rodbina došli su da odaju počast Jovanu i pomole se za njega.

Cvet za Jovana je okupljanje kojim porodica i prijatelji mladića žele da se oproste od njega, a kažu da su na tu ideju došli nakon poruke Jovanove majke, koja je pozvala sve koji mogu i žele da učine neko dobro delo u njegovo ime.

Poziv svim građanima da dođu i upale sveće na mestu gde je pronađen tinejdžer, upućen je putem društvene mreže Fejsbuk i grupe “Srce za Jovana”

Objavljuje Milica CvetkovićPonedjeljak, 22. veljače 2021.

Za dečaka koji je živeo ispred vremena. Za dečaka koji je razumeo ljude i njihove potrebe i uvek bio tu za svakoga. Za dečaka koji je nenametljive prirode i bučne mašte znao da svako biće upravo time odmah privije uz srce. Nažalost, njegov “san” je trebao da se desi da se svi probudimo. Porodica bi volela da na mestu gde je “utonuo u san”, ko želi donese cvet za Jovana ili zapali sveću… I u narednih 40 dana učini svako od nas neko dobro delo. Nahrani osobu, nahrani životinju, spasi životinju, pokloni nekome pažnju, pošalje budi human-SMS, sasluša nekoga, čuje još više… Hvala vam… Vama koji ste bili deo njegovih 18 godina. Vama koji ste ga sada zavoleli. Vama koji ste ga brigom i molitvama za miran san pokrili. Jovane, mirno spavaj… Čuvamo te od zaborava… – napisali su organizatori skupa na “Fejsbuk” stranici “Cvet za Jovana” na kojoj je zakazan ovaj događaj.

Podsetimo, maturant Umetničke škole iz Niša, Jovan Veselinović je nestao na Bulevaru Nemanjića u prošle srede oko 23 sata, i pronađen je narednog jutra mrtav u Ulici Branka Krsmanovića.

Uzrok njegove smrti još nije zvanično potvrđen.

Fotografije možete pogledati ovde.