Jovićev advokat Miloš Gašić je uložio žalbu na tu presudu Apelacionom sudu u Nišu koji je reagovao i poništio presudu suda iz Prokuplja.

– Jović vozi frezu koja je registrovana, a oni ga osuđuju za neregistrovan traktor iako u zapisniku policije stoji da je vozio frezu. Pritom mu zabranjuju da naredna tri meseca vozi mopede i trocikle. Ovo u mojoj praksi nisam do sada video – rekao je Gašić agenciji Beta.

U policijskom izveštaju stoji i da je Jović, ustvari, upravljao neregistrovanim motokultivatorom, iako je on trajno registrovan.

Prekršajni Apelacioni sud u Nišu, ukinuo je ovu nesvakidašnju presudu Prekršajnog suda i vratio na ponovni postupak.

Prvostepeni sud u Prokuplju kaznio je Životu Jovića, koji je vozio trajno registrovanu frezu sa 20.000 dinara uz koje treba da plati još 2.000 dinara sudskih troškova i izrekao zabranu upravljanja motornim vozilima “AM” kategorije koja uključuju mopede, lake tricikle i lake četvorocikle.

Jović je rekao da je pokušao policajcu koji ga je zaustavio da objasni i pokaže dokumenta iz kojih se vidi da je vozilo (motokultivator) trajno registrovano, ali da nije vredelo.

– Razočaran sam, jer nisam napravio prekršaj. Imam uredna dokumenta da mi je freza registrovana. Ako me osude za nešto što nisam uradio, treba mi deset i više metara drva da bih platio kaznu. Krivo mi je što me terete za prekršaj i traktor koji ne postoji – kazao je Jović.

Advokat Gašić rekao je da su činjenice da Života Jović nema traktor i da mu je freza trajno registrovana.

– Prekršajni sudija u postupku nije utvrdio stvarno stanje. I ukoliko bude potrebno da Jović ponovo uloži žalbu to će ga koštati najmanje 33.000 dinara. Ja ću učiniti sve kako bi Jovića oslobodili ovih nepravednih optužbi – naveo je Gašić.

Spornog dana, kada ga je zaustavio saobraćajac, Jović je prevozio drva za grejanje.loading...