“NISAM ŽELELA SAŽALJENJE”: Posle operacije se vratila na scenu, a Draganova ljubav bila je najbolji lek!

Glumica Milena Dravić preminula je u 79.godini života u Kliničko bolničkom centru Bežanijska kosa.

printscreen/youtube.com/pulafilmfestival

Ona se 2007. godine borila hrabro s karcinomom dojke. Za to znali su, kako je jednom prilikom navela, samo najbliži prijatelji, porodica i kolege.

Osam godina kasnije gostujući u jednoj emisiji progovorila je o tom teškom periodu javno, a svog voljenog supruga istakla kao osobu čija joj je prusutnost i briga najviše pomogla, te doprinela pozitivnom ishodu.

– Dvadeset četiri dana nakon operacije stala sam na pozorišnu scenu i odigrala predstavu “Lari Tompson – tragedija jedne mladosti”. Nastavila sam odmah s poslom, nisam htela da se osvrćem na ono kroz šta sam prošla. Tako mi je bilo lakše, znala sam da samo na taj način mogu dalje – rekla je Milena Dravić u emisiji kod Ivana Ivanovića.

– Nisam smela da se sapletem, kako zbog mnogih žena koje se suočavaju sa istim problemom, tako i zbog sebe. Nisam želela ničije sažaljenje, najmanje svoje. Ljudi su skloni da se u takvim situacijama prepuste toj vrsti osećanja misleći da će im tako biti bolje. Najgora varijanta je svojim problemima opterećivati okolinu – rekla je Milena Dravić.

– Za moje zdravstvene probleme znali su samo moji najbliži, suprug, brat Rade i najintimniji prijatelji. Kolege iz “Larija Tompsona” bile su uz mene, nisu hteli da skidamo predstavu s repertoara – izjavila je Milena i istakla da je njen suprug sa njom “prošao kroz sve faze bolesti i da je umnogome doprineo da ishod borbe bude pozitivan”.