NIŠLIJE SE VEĆ SPREMAJU ZA DOČEK: Poznato KO ĆE PEVATI na Trgu u novogodišnjoj noći u tom gradu

U novogodišnjoj noći na centralnom gradskom trgu u Nišu nastupiće Željko Vasić i Leksington bend, najavio je danas direktor Niškog kulturnog centra Srdjan Savić.

Niš
Printscreen/Youtube

On je za agenciju Beta rekao da se na javnu nabavku koju je grad raspisao javila jedino beogradska agencija “Vranela” koja je ponudila proslavu dočeka sa Lekisingtonom i i Vasićem.

– Detalje dočeka ćemo naknadno dogovoriti, ali će najverovatnije program na trgu početi u 22 sata. Pre ponoći nastupiće jedan izvođač sa kojim će i biti odbrojavanje, a nakon ponoći drugi – izjavio je Savić.

Prema njegovim rečima, agencija kojoj je poveren doček Nove godine biće zadužena za obezbeđivanje bine, rasvete i drugih stvari koje se odnose na sam nastup muzičara, dok će novom javnom nabavkom biti nabavljen vatromet, obezbedjenje koncerta i prateći poslovi sa komunalnim preduzećima.

– Prvobitno je planirano da za doček Nove godine bude utrošeno oko deset miliona dinara, ali pošto nam se na tender javila agencija koja nije u sistemu PDV-a, troškovi će biti manji i iznosiće oko osam i po miliona dinara – izjavio je Savić.

Javna nabavka za izvođače na novogodišnjem dočeku u Nišu imala je veoma specifične kriterijume, poput onih da to bude pevač koji je dobio nagradu za pop album godine, bio proglašen za kantautora godine bar dva puta i nastupao na minimum pet festivala gde je makar jednom pobedio.