Oni ocenjuju da je hapšenje mladih “samo podsetnik” zbog čega demostriraju tri meseca i da od svoje borbe ne odustaju.

Prema njihovim rečima, predsednik države Aleksandar Vučić ponovo je dokazao koliko daleko seže njegova “bahatost i egocentričnost”, ali i nepoštovanje sopstvenog naroda, jer je preko ministra policije naredio hapšenje 10 mladića.

Policija je u nedelju uhapsila organizatore protesta Miodraga Simovića i Krstu Tomkovića, redara na protestima Uroša Savića, studenta Fakulteta političkih nauka Stefana Simića, članove PUF-a, studenta Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Zdravka Fijata, kao i mladiće Stefana Novakovića, Miloša Dekića, Nikolu Dragosavljevića, ali i srednjoškolca Pavla Cvejića.

Zdravko Fijat je posle zadržavanja u stanici policije pušten, dok je Stefan Simić dobio novčanu kaznu i pušten je na slobodu.

Ostali uhapšeni su odvedeni kod sudije za prekršaje i nekima od njih određena je kazna zatvora od 30 dana, a ostali su pozvani da dođu ponovo danas u Prekršajni sud.

Organizatori su naveli da se očekuje i da njima bude izrečena kazna od 30 dana zatvora.

– S obzirom na to da se policiji žurilo, procedura i zakon nisu ispoštovani, zadržani su preko četiri sata bez rešenja o zadržavanju, što je suprotno Zakonu o Prekršajnom postupku – saopštili su organizatori i upitali do kada će vlast hapsiti decu, umesto kriminalce.

– Zar su deca kojoj je budućnost tek počela pretnja za tebe, Aleksandre Vučiću? – upitali su i poručili “koliko god nas vi hapsili, nas će svaki put biti sve više”.loading...