Niz nesreća se nastavlja: Mladić napao nožem ljude u Japanu, ubijeno 15 osoba

Japan
Printscreen

Najmanje 15 ljudi je ubijeno a 45 je ranjeno kada ih je napao muškarac naoružan nožem u Japanu, prenosi agencija Kjodo. Napad se dogodio u domu za osobe sa invaliditetom. Napadač Satoši Uemacu, za kog se veruje da je bio zaposlen u domu, predao se policiji.

 

Napad se dogodio u zgradi u gradu Sagamihara u prefekturi Kanagava, zapadno od prestonice Tokija. Japanska NHK pozivajući se na policiju javlja da je ranjeno 45 ljudi.

Prema prvim izveštajima, zgrada u kojoj se dogodio napad je dom za osobe sa invaliditetom i posebnim potrebama “Cukui Jamajuri”. Osoblje je kontaktiralo policiju kada je primetilo čoveka naoružanog nožem.

Počinilac je 26-ogodišnji muškarac za koga se smatra da je bivši radnik doma, javlja dopisnik RTS-a iz Tokija.

On je policiji izjavio da je napad počinio nožem, ali u trenutku hapšenja kod sebe nije imao oružje. Svedoci tvrde da je reč o vitkom muškarcu ofarbane kose koji je nosio crnu majicu. 

U ovom trenutku se veruje da zločin nije politički motivisan, a napadač je odveden na ispitivanje kako bi se utvrdio tačan motiv.

Dom za invalide i osobe sa specijalnim osobama nalazi se u mirnom delu grada sa mnogo zelenila, u kojem ima i škola i obdaništa.

Gradić Sagamihara je fizički spojen sa prestonicom Tokijom, pa se, uprkos tome što administrativno pripada prefekturi Kanagava, doživljava kao njegov deo.