NJEGOVA VELIKODUŠNOST ĆE VAM IZMAMITI SUZE: Ulepšao život usamljenoj beskućnici

beskućnik
pint screen/facebook/ Džonatan Pengli

Promrzla žena je ušetala u restoran brze hrane. Tražila je samo čašu mlake vode, ali ju je osoblje izbacilo. Mnogi bi ovakvu situaciju ignorisali, ali ne i Džonatan Pengli!

 

Sasvim obično veče u Kardifu pretvorilo se za Penglija u noć kada je učinio veoma human gest. Umesto da uživa u svom obroku, nije dozvolio da nesrećna žena ode iz restorana žedna i gladna.

Srce mi se slomilo. Porazgovarao sam sa njom i rekao joj da naruči šta god želi, očekujući da će naručiti sve. Ostao sam u šoku. Žena je zatražila običan čizburger i bila zadovoljna time. Nisam dopustio da ostane gladna usred zime. Kada smo ostali nasamo, nisam uspeo da zaustavim suze. Onda smo moji prijatelji i ja pokupovali sve što smo mogli kako bismo bili sigurni da neće ostati gladna – napisao je na svom Fejsbuk nalogu.

Međutim, tu nije bio kraj. Sutradan je Džonatan pozvao novu prijateljicu Poli u svoj stan. Tamo je okupio prijatelje spremne da u nekoliko narednih noći kuvaju za Poli i njene prijatelje beskućnike, piše britanski Metro. 

Dozvoljeno im je da se okupaju, ugreju, promene garderobu i večeraju u toplini Džonatanovog doma.

Nisam nikakav svetac. Neverovatno je da sa 20 funti možete izmamiti nečiju sreću i učiniti da makar na nekoliko dana živi život dostojan ljudskog bića. Znam da ljudi koji ovo čitaju, na dnevnom nivou zarađuju i nekoliko desetina puta više. Apelujem da pomažu ljudima u nevolji – navodi Pengli koji je zbog ovog postupka dobio preko 150 000 lajkova na Fejsbuku.

Povodom svega, oglasio se i portparol restorana, rekavši da žena koja je te večeri došla nije uskraćena za uslugu, već je samo zamoljena da napusti prostoriju zbog ranijih problema. U nastavku izjave stoji da je osoblje restorana moralo “preventivno” da reaguje, jer ne postoji obezbeđenje koje vraća i kontroliše goste.