NJIHOVA BORBA JE TEK POČELA: Građani Niša najavili nove PROTESTE i otkrili šta planiraju da urade!

Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” saopštila je da će nastaviti borbu da se aerodrome vrati Nišu, preko sudova, ali i protestima, pišu Južne vesti.

Beta

Iako su odbornici odlučili da poklone aerodrom državi, Inicijativa “Ne damo niški aerodrom”, kako je rekao njen predstavnik Miloš Bošković, nastaviće da se bori da se on vrati Nišu, pre svega preko sudova, ali i protestima.

Nišlije okupljene oko Inicijative koja se tri meseca borila da gradska vlast ne preda vlasništvo nad Aerodrom “Konstantin Veliki” Republici, su poručili odbornicima da glasaju protiv ovakve odluke. 

GENIJALNA AKCIJA! Nišlije sade CVEĆE U RUPE NA ULICAMA i šalju važnu poruku

SUD – sledeći korak

Predstavnici Inicijative su uvereni da je sednica na kojoj je doneta ovakva odluka “nelegitimna” i da bi odluka mogla da bude osporena, te će pokušati to da dokažu i na sudu. 

Ova sednica je nelegitimna i naći ćemo način da je oborimo, zato što ne može da se prekine pre tri meseca i da se nastavi sad, to nije po poslovniku, i samim tim ova odluka će najverovatnije biti nelegitimna, nevažeća, tako da to planiramo pre svega, a biće verovatno i protesta – kaže predstavnik Inicijative Miloš Bošković. 

Poručio je odbornicima i da će do kraja svojih života morati da stoje iza odluke koju su danas doneli i da objašnjavaju građanima zašto su dali aerodrom i predali ga bez ikakvog pitanja, kao i bez poštovanja stava većine Nišlija da aerodrom ne sme da se da.

Bošković je istakao i da odbornicima “ovo neće da prođe” i veruje da će sudovi ubuduće da rade kako treba, te je siguran da će Nišu morati “da se vrati aerodrom”.