NOV UDAR NA KRALJEVSKU PORODICU: Skandalozni dokumenti procureli u javnost – Hari i Megan govorili istinu?

Palata negirala optužbe...

Printscreen

Megan Markl i princ Hari su podigli veliku stihiju, kada su u intervju s Oprom Vinfri, otkrili da je kraljevska porodica zabrinuta zbog Arčijeve boje kože.

Jedni su optužili prinčevski par da lažu, dok su drugi tvrdili da je rasizam dugo prisutan u kraljevskoj porodici.

Bura se i dalje nije stišala, a sada su procurili dokumenti iz prošlosti, koji su otkrili da su kraljičini podanici zabranjivali imigrantima i etničkim manjinama da obavljaju svešteničku funkciju u Bakingemskoj palati.

U izveštaju koji je objavio britanski list “Gardijan” 1968. godine, glavni finansijski menadžer kraljice rekao je državnim službenicima da im “nije bila praksa da postavljaju obojene imigrante ili strance na činovnička mesta”.

Palata se oglasila o ovom dokumentu i izdala saopštenje:

Tvrdnje temeljene na zastarelom izveštaju o razgovorima od pre više od 50 godina ne bi trebale da se koriste za donošenje ili zaključivanje o modernim događajima ili operacijama“, rekla je palata televiziji CNN.

Kraljevski dom i kraljica poštuju odredbe Zakona o ravnopravnosti, u načelu i u praksi. To se ogleda u raznolikosti, uključenosti i dostojanstvu na radu, politikama, postupcima i praksama u kraljevskoj domu“, dodali su iz palate.