NOVA KONOVA PORUKA NA FEJSBUKU: Ovoga puta, obratio se SAMO BEOGRAĐANIMA (FOTO)

Prema poslednjem preseku, koronavirusom su zaražene još 802 osobe, a borbu sa kovidom 19 izgubilo je još 7 pacijenata.

Printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić zamolio je građane da poštuju mere protiv širenja koronavirusa, jer širenje zaraze dovodi do sve više problema. Zamolio je građane da poštuju propisane mere jer je situacija sve teža, pogotovo u Beogradu.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon uputio je putem Fejsbuka posebnu molbu za Beograđane: “Ponašajte se kao da je uvedena mera zabrane kretanja od 19.00 do 5.00. Ako ipak morate da izlazite iz kuće, NOSITE ZAŠTITNU MASKU UVEK, a posebno u zatvorenom prostoru”.

Posebna molba za Beograđane

U toku ove i sledeće nedelje nalazićemo se u maksimumu (piku) trećeg talasa. U ovom periodu…

Posted by Predrag Kon on Недеља, 01. новембар 2020.

Broj novozaraženih koronavirusom u Beogradu prelazi u eksponencijalni porast, u Vojvodini i delu zapadne Srbije je izrazito povećanje broja zaraženih, dok se u Nišu epidemijska situacija još može oceniti kao nesigurna, ali sa tendencijom da pređe u nepovoljnu, rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović.

Na Kosovu i Metohiji na snazi su nove mere. Reč je o negativnom pi-si-ar testu, ograničenju rada restorana, kafeterija, tržnih centara, kao i zabrani okupljanja više od pet ljudi.

Osobama starijim od 65 godina dozvoljeno je slobodno kretanja van njihovih kuća dva puta u toku dana – od šest do 10 časova pre podne i od 16 do 19 časova posle podne. Ograničenje kretanja neće važiti jedino radi zdravstvenih potreba.loading...