NOVA LINIJA U BEOGRADU: Evo kuda će saobraćati autobus 607!

Autobus
Dnevno.rs/Petar Marković

Iz Sekretarijata za saobraćaj saopštavaju da je od jutros uspostavljena redovna linija javnog prevoza 607 od postojećeg terminusa „Novi Beograd/Pohorska/” do Surčina.

 

Direkciji za javni prevoz je od GO Surčin dostavljen zahtev da se razmotre i opredele uslovi za povezivanje stanovnika naselja Radiofar direktnom linijom JLPP-a sa matičnom opštinom Surčin, pre svega iz razloga što je u postojećim uslovima građanima za rešavanje svojih osnovnih prava i obaveza u nadležnoj gradskoj opštini bio potreban značajan vremenski interval i korišćenje najmanje dve linije JLPP-a.

Naknadnom analizom, stručne službe su takođe konstatovale da je usvajanjem PDR-a industrijske zone započeta izgradnja objekata, čime se takođe uvećava potreba za boljom prostornom pristupačnošću i vezom ovog područja sa drugim delovima grada.

Kao rešenje za bolje opsluživanje ovog naselja javnim prevozom, predloženo je uspostavljanje nove linije JLPP-a, koja će povezivati GO Surčin sa Novim Beogradom preko Aerodroma „Nikola Tesla” i naselja Radiofar.

Trasa linije 607 je: Novi Beograd /Pohorska/ – Goce Delčeva – Bulevar Mihajla Pupina – Omladinskih brigada – Auto-put (Beograd–Šid) – Put za aerodrom – Aerodrom „Nikola Tesla” – Put za aerodrom – Vojvođanska u Surčinu – Braće Nikolić – Surčin.

Linija će se u dolasku sa Novog Beograda zaustavljati i ispred terminala Aerodroma „Nikola Tesla”, čime se podiže kvalitet pristupačnosti korisnika i ovom objektu.

Na liniji će raditi jedno vozilo sa vremenom obrta od 100 minuta.