NOVA SEZONA OMILJENOG LETNJEG BIOSKOPA: VELIKO otvaranje FILMSTREET-a uz legendarni film “KOSA”

filmstreet
filmstreet

Manifestacija koja je postala apsolutni sinonim leta u Beogradu ponovo će obradovati desetine hiljada žitelja i posetilaca našeg glavnog grada. Veliko otvaranje FILMSTREET besplatnog letnjeg bioskopa zakazano je za petak, 9. jun, u 20:30 časova u Studentskom parku tradicionalnim prikazivanjem legendarnog mjuzikla "Kosa", kao posveta pedesetogodišnjici hipi pokreta, a na radost svih generacija.

 

Sedmu godinu za redom, na više od deset najlepših gradskih trgova, parkova i šetališta, posetioci kultnog letnjeg bioskopa biće u prilici da uživaju u klasicima svetske kinematografije, ali i u već tradicionalnom teatru pod zvezdama.

Studentski park, Kalemegdan, Tašmajdan, Savsko šetalište, Cvetni trg, Zemunski kej i ostale lokacije u periodu od juna do septembra ugostiće popularna ostvarenja “Dobri momci”, “Mistična reka”, “Gospodar i zapovednik”. Kao i svake godine, omaž domaćoj kinematrogafiji biće predstavljen kroz “Skupljače perja”, jedan od najboljih filmova dvadesetog veka koji je svečano prikazan i na ovogodišnjem festivalu u Kanu.

Po uzoru na legendarne otvorene bioskope našeg glavnog grada tokom šezdesetih i sedamdesetih godina, ideja o Filmstreetu nastala je kao želja da se oživi kult besplatnog gledanja filmova na otvorenom u Beogradu. Iz godine u godinu interesovanje publike je raslo, a tome u prilog govori i činjenica da je do sada skoro 150,000 posetilaca uživalo u preko 300 filmskih ostvarenja sa svih kontinenata i meridijana.

Smenjivali su se holivudski klasici, evropska kinematografija, nemački i holandski flmovi, bolivudske senzacije daleke Indije, romantična frankofonija, kao i dobro poznati kadrovi jugoslovenske kinematografije.

Veliku zahvalnost za podršku projektu Filmstreet duguje svojim dugogodišnjim partnerima – Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, Gradu Beogradu, Ministarstvu omladine i sporta, Opštini Stari grad, agenciji Red Communication, kao i kompanijama Bambi i Unilever bez čije podrške Filmstreet ne bi postao jedan od najpopularnijih beogradskih manifestacija.