NOVA ŽRTVA MALIH BOGINJA: Beograđanka preminula od TEŠKE UPALE PLUĆA

boginje
commons.wikimedia.org/Jonnymccullagh

Beograđanka M. M. (30) peta je žrtva malih boginja u našoj zemlji. Ona je zbog teške upale pluća, koja se javila kao komplikacija ove zarazne bolest, preminula na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije, saznaje "Blic".

 

Naime, devojka je preminula pre četiri dana, kada je primljena zbog teške upale pluća koja joj se javila kao posledica zaraze malim boginjama. Prema izvorima “Blica”, nije bila vakcinisana, a pre nego što je dobila male boginje bila je u potpunosti zdrava.

Nekoliko dana ranije preminula je još jedna osoba uzrasta 45 godina od malih boginja, takođe na Infektivnoj klinici u Beogradu. Bоlеst је kod ove osobe lаbоrаtоriјski pоtvrđеnа. I ovaj pacijent preminuo je zbog teškog oblika zаpаljеnjа plućа.

To je bila četvrta žrtva malih boginja u Srbiji, od početka epidemije, novembra 2017.

Porodilja iz Niša, stara 21 godinu bila je treća žrtva ovog zaraznog oboljenja. Ona je bila primljena na lečenje sa kliničkom slikom malih boginja, a preminula je na Infektivnoj klinici u Nišu od komplikacija.

U Nišu je bila zabeležena još jedna žrtva, dvogodišnji dečak.

U decembru, tridesetogodišnji mladić iz Beograda takođe je preminuo od upale pluća koja se javila kao komplikacija malih boginja. On je zvanično bio prva žrtva malih boginja u Srbiji.loading...