NOVI BEOGRAD POPODNE BEZ VODE: Zbog velike potrošnje počinje preventivna kontrola vodovodne mreže!

Čaša vode
Pixabay.com

Posle trećeg dana potrošnje vode kao u letnjim mesecima JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" najavljuje da od popodnevnih časova počinje preventivnu kontrolu vodovodne distributivne mreže.

 

Potrošnja vode je povećana i do 100 odsto u rubnim delovima Beograda, naselja na Paliluli na levoj obali Dunava, Sremska sela i južno prigradski deo. Potrošnja u ovim delovima grada čak i tokom noći je na nivou letnje. Ovakva visoka potrošnja ugrožava vodosnabdevanje grada – upozoravaju u BVK.

 
Kako navode usled povećane potrošnje vode na nivou celog grada i otežanog snabdevanja potrošača u višim zonama, u narednih nekoliko dana, počevši od danas popodne, započinju preventivnu kontrolu vodovodne distributivne mreže.

Dodaju i da će iz tih razloga danas od 16.00 do 21.00 sata manje poremećaje u vodosnabdevanju osetiti potrošači na Novom Beogradu i u rubnim delovima grada.

Kontrolna merenja vršiće se na distributivnim pravcima na kojima se pokazuje povećana potrošnja vode – kažu u JKP”BVK” i podvlače da se od danas pojačano kontroliše i utrošak vode u rubnim delovima Beograda.