Policija je ustanovila da je Jelena Marjanović ubijena sedam minuta pošto je obavila telefonski razgovor, javljaju beogradski mediji.

 

Prostorno-vremenskom rekonstrukcijom događaja utvrđeno je tačno vreme poslednjeg telefonskog razgovora Jelene Marjanović i ustanovljeno je da je ubijena u narednih sedam minuta, javlja Pink.

Kako izvori navode, Jelena se poslednji put čula sa majkom Zoricom kojoj je rekla da ide na trčanje i da će posle toga da ode kod nje.

“Bitno je da istraga utvrdi šta je Jelena u tom poslednjem telefonskom razgovoru tačno rekla. Da li je majci rekla: ‘Idem da trčim’ ili je navela: ‘Na nasipu sam, idem da istrčim još jedan krug'”. 

Policija veruje, javlja “Kurir” da bi od velike pomoći reči koje je doslovce izrekla u tom razgovoru jer ako je majci tada pomenula da je na nasipu to znači da ju je ubica usmrtio 7 minuta posle toga baš na tom mestu.

Ako ne, postoji mogućnost da je posle razgovora oteta, odvedena, ubijena na drugom mestu, a njeno telo potom naknadno bačeno u kanal.

Ranije danas, beogradska štampa prenela je i saznanja da je ubica imao najmanje jednog pomagača i da su se oni temeljno pripremali za likvidaciju, na šta ukazuju uklonjeni tragovi, kao i dokazi.

Ubistvo pevačice iz Borče brižljivo je planirano najmanje dva meseca, saznaje “Kurir” iz izvora bliskog istrazi. Izvor otkriva i da će cela porodica Marjanović ove nedelje biti ponovo odvedena na ispitivanje u policiju, kao i na poligraf.

  

“Ubica je imao najmanje jednog pomagača i oni su se detaljno spremali za ovaj stravičan zločin”, rekao je izvor.

Meštani Borče juče su našli i novi trag koji bi mogao da odvede do ubice – policiji je prijavljen pronalazak sportske torbice nepoznate osobe na kanalu u Borči gde je ubijena pevačica “Granda”.

Inače, na pramenu kose brutalno ubijene pevačice koji je pronađen na grani kod nasipa, nema tragova drugih osoba – ni poznatih, ni nepoznatih, rezultati su veštačenja i sprovedene DNK analize.

Pramen njene kose, pronađen na grani, nedaleko od kanala u borčanskom naselju Crvenka, gde je pronađeno i njeno beživotno telo, nije dao ključ za rešenje ovog veoma složenog slučaja. Istraga se nastavlja.

Od novijih saznanja vezanih za ovo misteriozno ubistvo je i ono objavljeno pre dva dana je da je Jelena pre smrti davljena u vodi.

Nezvanični rezultati obdukcije potvrdili su da na telu pevačice nije bilo vidljivih povreda. Takođe, patolozi su utvrdili da je ubijena dan pre nego što je njeno telo pronađeno u kanalu na nasipu u divljem naselju Crvenka kod Borče.

Od novijih detalja iz istrage je onaj da policajci veruju da M.M, rođeni brat Jeleninog supruga Zorana, krije važne informacije o ubistvu pevačice.

List navodi da se brat muža ubijene pevačice nalazi pod istragom zbog sumnje da krije važne informacije o ovom zločinu.