NOVI DETALJI O PADU AVIONA: Poznat identitet pilota koji su bili u letelici

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su danas prilikom pada aviona "mig 21" u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

printscreen/youtube.com/RTS

Pilot major Dejan Krsnik, komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Oženjen je i otac dvoje dece.

Vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović uputili su porodicama poginulih pilota telegrame saučešća.

Avion “mig 21” Vojske Srbije srušio se tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka danas oko 9.10 časova u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Tom prilikom povređen je meštanin u čije dvorište je avion pao. On je zbrinut u jedinici intezivne nege Opšte bolnice u Loznici i, kako je rečeno RTS-u, zadobio je opekotine grudnog koša, glave i ruku, ali je svestan i orijentisan.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je avion “mig 21” koji se srušio pregledan pre poletanja u skladu sa svim procedurama i nakon pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let.

Nakon uviđaja koji su obavili i civilni i vojni organi, načelnik Generalštaba formirao je Komisiju za ispitivanje vanrednog događaja sa načelnikom Uprave za razvoj i opremanje brigadnim generalom Milanom Popovićem na čelu, a komandant RViPVO general-major Duško Žarković formirao je stručnu komisiju za utvrđivanje uzroka udesa aviona “mig 21” koju vodi načelnik štaba Komande RViPVO brigadni general Aleksandar Bjelić.