NOVI DETALJI SLUČAJA PALMA: Saslušan 21 svedok, oglasili se i Vučić i Brnabić

Marković je demantovao optužbe protiv sebe i naveo da ne poseduje hotel, da ne postoje podvođenja i prostitucija.

Printscreen

Prema podacima Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu u toku postupka povodom navoda o podvođenju žena u organizaciji lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme saslušano je 21 lice, navodi Insajder.

Potpredsednica SSP-a Marinika Tepić pozvana je da da izjavu povodom navoda koje je iznela u Tužilaštvu u Kraljevu u petak u 11 časova.

Izneću sva neposredna saznanja, što od očevidaca, što od žrtava, a pitaću i šta je tužilaštvo učinilo po pitanju zaštite očevica i žrtava – rekla je potpredsednica SSP-a Tepić.

Tokom jučerašnjeg dana u Beogradu izjavu je dao jedan od svedoka koji je izneo sve svoje navode za period 2010 – 2015. godine. Sam Marković je izričito odbacio optužbe o podvođenju, a najavio je i tužbe Višem javnom tužilaštvu u Beogradu protiv Marinike Tepić i Sande Rašković Ivić.

Tepić je u javnost iznela i navode o zaplenjenom mobilnom telefonu „najbližeg Markovićevog saradnika“, u kojem se nalaze snimci i slike nagih maloletnica, ćerki čelnika Jagodine. Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma demantovao je navode potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da ima veze sa snimcima i fotografijama nagih maloletnica iz telefona svog saradnika.

Marković je demantovao optužbe protiv sebe i naveo da ne poseduje hotel, da ne postoje podvođenja i prostitucija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je reagujući na iznete optužbe protiv Dragana Markovića Palme rekao:

Ovo više nije politika, jer ako se pokaže da je istina, biće jezivo, ali ako se pokaže da nije istina, biće još jezivije. Šta će, izvinite, da radi Marković, šta će da objašnjava svojoj deci, svojim unucima“. Utroba mi se okrene kada vidim da su se političari umešali jer su ti političari lagali za milion drugih stvari, ništa im ne verujem, neka se time bave nadležni organi – rekao je Vučić.

Premijerka Ana Brnabić je ocenila da su optužbe protiv Markovića ozbiljne.

Ako bilo ko ima bilo koju informaciju mora da je kaže nadležnim organima, ali i oni da je traže – rekla je premijerka.

Podsetimo, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić optužila je lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu da je organizovao „žurke” u selu Končarevo kod Jagodine na kojima su „devojčice od 15, 16, 17 godina” podvođene pojedinim funkcionerima.

Dan nakon iznetih optužbi, jagodinsko tužilaštvo saopštilo je da će ispitati te navode nakon što je to od njih tražio i sam Dragan Marković Palma. Zbog sumnji da lokalno tužilaštvo u Jagodini neće moći da postupa bez pritisaka, naknadno je odlučeno da slučaj ipak preuzme Više javno tužilaštvo u Kraljevu.