NOVI DETALJI SMRTI ŠABANA ŠAULIĆA: “Dali su mu sredstva za uspavljivanje i više se nije probudio”

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić gostujući u emisiji na televiziji "Hepi" otkrio je detalje u vezi sa smrću pevača Šabana Šaulića.

printscreen/youtube.com/Saban Saulic

On je rekao da je pevač posle saobraćajne nesreću u Nemačkoj koja se desila nepsredno posle nastupa izašao iz kola bez povreda zbog čega mora da se ispita uzork smrti.

– Šaban je iz kola izašao, ali je bio toliko loše da su prakrtično morali da naprave neku intervenciju i da ga odvezu u bolnicu. Bio je loše, ali je bio svestan. On je izašao bez tragova povrede. Žalio se da je imao problema sa grlom, grudima, da ga nešto guši. Pozvali su helikopter i dali su mu neka sredstva za uspavljivanje i on se više nije probudio. U bolnici su pokušavali reanimaciju, otvorili su ga i ustanovili da je došlo do komplikacije aorte. Tužilac sad traži obdukciju da se vidi zbog čega je umro – rekao je Ivica Dačić i nastavio:

– Pitanje je kada će telo doći u Beograd, još nisam sreo čoveka koji nije pomenuo Šabanovu smrt, to je veliki gubitak. Bio je dobar čovek, uvek se odazivao i pomagao mladim pevačima, pesme im je smišljao, nije bio sujetan… Voleo je da peva, ima pevača koji otpevaju 2,3 pesme i doviđenja. On je bio u stanju da ostane celu noć i iz duše je pevao. Jedan je Šaban, teško će ga neko zameniti, gde god se okreneš to je Šaban, sve pesme koje volimo, većina, to su njegova pesme. Naravno da treba da bude sahranjen u Aleji velikana – rekao je Dačić i nastavio:

– Ja sam javio predsedniku Vučiću, on je bio na njegovoj slavi, mi smo prijatelji sa njim, družili smo se i to teško čovek može da prihvati… Čovek nikad ne zna kada će otići sa ovog sveta, zato treba živeti dan svaki kao zadnji. Najgore od svega je što je njegov sin spremao svadbu, ali desilo se kako se desilo – istakao je Dačić i dodao šta je najvažnije u ovom trenutku:

– Sada govorim kao ministar spoljnih poslova, sada je glavni cilj da se telo što pre dostavi u Srbiju, da se utvrde detalji, da li su lekari nešto pogrešili… Ovde je reč o smrti dvojice ljudi. Tu nije bilo svedoka, vozač, Šaban i njegov kum su bili jedini tu, i odvedeni su u tri različite bolnice. Zašto telo tek može da se vidi u četvrtak? Telo je pod nadležnošću tužioca. Sutra ako nekako uspeju sin i ćerka da vide telo i oproste se od oca, ali to su teške stvari. Ljudima je bitno da ga vide – poručio je Dačić.