Detalji monstruoznog ubistva Maje Đorđević (38) i njenog četvorogodišnjeg Mihaila koje se dogodilo u Rakovici u Beogradu.

 

Dvostruki ubica Marko Nikolić (43) svoj svirepi zločin započeo je na Banjičkom groblju, gde je, na zadnjem sedištu automobila gušio svog četvorogodišnjeg sina Mihaila. Nakon toga, dečaka je dovezao do Centra za socijalni rad u Rakovici, gde je trebalo da ga vrati majci Maji Đorđević (38), ali ga je bacio ispred nje. Zatim je pojurio ka njoj i nasmrt je izbo čak 50 puta!

MALTRETIRAO MAJINOG STARIJEG SINA

 

Maja Đorđević je, pre Marka, bila u braku iz kog ima 14-godišnjeg sina.

On je divan čovek, koji joj je i nakon razvoda pomagao – objašnjava njena sestra. – Međutim, Marko je maltretirao sve, pa i njega. Moj stariji sestrić upisao je i karate, kako bi mogao da se obračuna sa njim, jer više nije mogao da gleda kako mu maltretira majku.

Kako “Novosti” prenose, a prema podacima MUP, ubica je već imao krivični dosije. Naime, on je dva puta bio osuđivan zbog teških krađa, a jednom zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa eksplozivnih materija. 

Za nasilje u porodici nije odgovarao, ali je suđenje za ovo delo trebalo da počne danas, pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu.

Ubijena žena je protiv njega podnela više krivičnih prijava ove godine, koje su bile “u fazi izvođenja dokaza”. Portparolka ovog suda Irina Kovačević kaže da Marko nije imao zabranu prilaska, a da je dete viđao u kontrolisanim uslovima od 2013. do 2015. godine.

 

Međutim, 22. juna 2015. doneta je druga privremena mera, potvrđena od Višeg suda, po kojoj je određeno da maloletnog Mihaila otac viđa svake srede, da ga iz vrtića “Kanarinac” preuzima u 8.30 i vraća u 15.30 u prostorije Centra. Ta odluka je doneta po preporuci Centra za socijalni rad, objašnjava Kovačevićeva, pišu “Novosti”.

Prema njenim rečima, ovaj par je imao još jedan postupak pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu u kojem je Nikolić podneo krivičnu prijavu protiv Maje Đorđević zbog krivičnog dela oduzimanje deteta. Tom prijavom on je teretio suprugu za nepostupanje po privremenoj meri koju je odredio taj sud 2015. godine u vezi sa načinom viđanja oca sa detetom.

 

Majina porodica, koja veruje da država nije učinila ništa da zaštiti nju i četvorogodišeg sina, kaže da je Markovo maltretiranje trajalo više od pet godina. Njena sestra Branislava Katanić novinarima je otkrila da je Maja sve institucije upozoravala da će se nešto dogoditi detetu, a oni su je, uporno, uveravali da je sve pod kontrolom.

Takođe, Branislava ističe da sa takvim čovekom nikada nisu znali na čemu su, niti u kakvom raspoloženju će se on ujutru probuditi. Ona tvrdi da je bio potpuno asocijalan, da mu prijatelje nisu poznavali, a veruju da ih nije ni imao.

PROTEST SOCIJALNIH RADNIKA

Radnici beogradskih centara za socijalni rad održali su u četvrtak jednočasovni protest ispred ustanova u kojima rade, kojim su, kako kažu, želeli da skrenu pažnju države, ali i javnosti na “teške i nebezbedne uslove u kojima rade”. Oni su, inače, prenose “Novosti“, dobili preporuku od resornog ministarstva da do daljeg obustave sva “rizična” viđanja dece i roditelja u prostorijama centara.loading...