NOVI INCIDENT NA HRVATSKOM PRIMORJU: Pijani muškarac vređao kupače, vikao “Ovo je Srbija!”

Nakon vesti o napadima na Srbe kod Knina, hrvatski portal Index.hr prenosi da se u blizini tog grada dopgodio novi incident, ali u kom je Srbin vređao Hrvate.

printscreen/youtube.com/ Damir Lenart

Kako je javio Dalmatinski portal, zbog narušavanja reda i mira i vređanja službene osobe zadarska policija uhapsila je 36-godišnjaka iz Knina.

O događaju nije obaveštena javnosti, ali je jedan svedok ispričao da je taj 36-godišnjak na plaži kod Svetog Duha u Posedarju vikao: “Ovo je Srbija!”, a kupače je vređao, omalovažavao i govorio im da su ustaše.

Neko od kupača je pozvao policiju, a kako je kazala Ivana Grbin, portparolka zadarske policije, nakon dojave 36-godišnjak je priveden u kući u Posedarju, u vidno alkoholisanom stanju. Kako prenosi Index, izmereno mu je dva promila alkohola u krvi.

– Tom prilikom je vređao i omalovažavao policijske službenike te je uz upotrebu sredstava prisile priveden u prostorije policije. Nad 36-godišnjakom je sprovedeno kriminalističko istraživanje, kojom prilikom je utvrđeno da je prethodne večeri na plaži Sv. Duh u Posedarju na naročito drzak i nepristojan način narušio javni red i mir, te je dana 30. avgusta uz optužne predloge zbog prekršaja iz članka 6. i članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (naročito drsko i nepristojno ponašanja, omalovažavanja i vređanje službene osobe) te prekršaja iz članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije priveden na Prekršajno odeljenje Opšinskog suda u Zadru – kazala je Ivana Grbin.

Podsetimo, prethodne sedmice novinske stupce punila je vest o napadu na Srbe kod Knina u jednom ugostiteljskom objektu, tokom gledanja prenosa utakmice Crvene Zvezde. Lider hrvatskih Srba Milorad Pupovac oštro je reagovao, ali te reakcije nisu se svidele delu hrvatske javnosti i rukovodstva pa je koalicija vladajuće HDZ i Pupovčeve SDSS dovedena u pitanje.

Danas je objavljena i vest da su kamenovane kuće Srba povratnika.loading...