NOVI KORONA PRESEK: Danas novozaraženih ISPOD 6 HILJADA, ali jedan DRUGI PODATAK užasava

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 16.938 njih 5.774 je bilo pozitivno, dok je preminulo 28 osoba.

Pixabay

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije nalazi se 209 pacijenata.

Podsećamo, Vlada Srbije propisala je 7 mera zaštite od širenja korona virusa. Mere će biti u primeni od narednog utorka, a najveća promena je skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata na 18 sati.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar upozorio je danas da zbog dramatične korona situacije u Srbiji osnovni problem u ovom trenutku predstavljaju bolnički kapaciteti u Beogradu i da se preostala i obezbeđena mesta čuvaju samo za teške slučajeve. On je rekao da će lakši slučajvi od sutra biti smeštani u Nišku banju, a već od danas u privremene bolnice u Nišu i Kragujevcu.

– Nikada više nismo imali ne pregleda, ni pozitvnih, ni preminulih, ni onih koji zahtevaju bolničko lečenje – upozorio je Lončar nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Kako je “Blic” pisao školska nastava mogla bi, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, da pretrpi određene izmene. Razmatra se nekoliko opcija od kojih je trenutno najizvesnija da stariji razredi prelaze na onlajn, a mlađi i dalje idu na časove u učionice.