NOVI KORONA PRESEK: Nije dobro, opet smo PREŠLI 200!

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 8.687 osoba, od kojih je pozitivno 206, ali preminulih nema.

Pixabay.com/Kolaž

Na respiratorima je šest pacijenta.

Podsetimo da je juče od ukupno 8.618 testiranih osoba bilo 156 pozitivnih. Jedna osoba je preminula, dok je sedam pacijenata bilo na respiratorima.

Srbija će za dan-dva dostići 50 odsto vakcinisanih, ali ni sa tim procentom nismo ni blizu kolektivnog imuniteta. Imunizacija je usporena, delta soj se ubrzao, četvrti talas epidemije je tu, kaže savetnik Unicefa za imunizaciju doktor Dragoslav Popović.

– Ovo će biti talas nevakcinisanih, oni će da generišu ovaj soj virusa u ovom talasu i možda neki novi soj koji će se pojaviti – naveo je on.

Dr Popović je rekao gostujući u Dnevniku RTS-a da je delta soj koronavirusa je sve brži i da nas očekuje četvrti epidemijski talas.

Poručio je da vakcine deluju protiv delta soja virusa, i apelovao na one koji se nisu vakcinisali da ako krenu sutra da prime vakcinu mogu da podignu imunitet pre nego što ovlada delta soj koronavirusa.

Prema njegovim rečima, najvažnije su prva i druga doza vakcine i da se oni koji se nisu vakcinisali vakcinišu, a tek onda će da se sagledava ko bi mogao da bude kandidat za treću dozu.