Novi namet za vozače: UVODI SE JOŠ JEDNA PUTARINA! Dobra vest – neće važiti za sve!

Vožnja
Printscreen

Naplata putarine na istočnom kraku Koridora 10 kod Dimitrovgrada počeće 1. januara.

 

Pošto će biti uveden otvoren sistem naplate, “taksu” za prolaz novim deonicama od 190 dinara, praktično će plaćati samo vozači automobila koji idu za Bugarsku i koji iz nje dolaze, jer se rampa nalazi u neposrednoj blizini granice.

Prolaz za kombi vozila će biti 280 dinara, dok će autobusi plaćati 560, a kamioni 1.120 dinara. 

Stanovnici Pirota, Dimitrovgrada i ostalih mesta na trasi moći će još nekoliko meseci da se voze novom saobraćajnicom besplatno, dok se ne postave bočne naplatne rampe. 

– Ovakav režim naplate putarine će biti na snazi sve do okončanja radova na istočnom i južnom kraku Koridora 10, kada će se stvoriti uslovi za uspostavljanje zatvorenog sistema naplate putarine i na ovoj deonici. Na naplatnoj stanici “Dimitrovgrad” ima ukupno osam saobraćajnih kanala, a na njoj će biti angažovano 37 radnika, koji su uspešno prošli obuku – objašnjavaju u “Putevima Srbije”. 

Istočni krak Koridora 10, od Niša do granice sa Bugarskom, dug je oko 86,9 kilometara.  Sa završetkom obilaznice, koja se ovih dana privodi kraju, do kompletiranja ove trase preostaju još radovi na oko osam kilometara na deonici od Staničenja do Pirota, kao i oko 12 kilometara od tunela Bancarevo do Crvene Reke.