NOVI NAPAD na zdravstvene radnike: Sin pacijenta repetirao oružje, pa nasrnuo na doktorku i medicinsku sestru

Hitna pomoć
Dnevno.rs

Doktorka Vanja Blažić i medicinska sestra Svetlana Milić napadnute su u subotu u Kraljevu, u naselju Ribnica, gde je hitna pomoć došla kako bi ukazala pomoć pacijentu R.M. (75) koji je zdravstveno bio loše. Njih je napao njegov sin, u alkoholisanom stanju, preteći im repertiranim pištoljem.

 

Hitna pomoć Doma zdravlja u Kraljevu je na poziv za lekarskom pomoći, sinoć oko 20 sati, došla u Ulici Ribnički kej kako bi ukazala pomoć pacijentu. Tamo su pored pacijenta R.M. bila još dvojica muškaraca, svi u alkoholisanom stanju. Nakon što su ga upozorili da ne sme da pije jer je dijabetičar, njih je njegov sin počeo da vređa a onda otišao po pištolj.

 
– Ko ste vi da mom ocu kažete da ne sme da pije! – povikao je napadači otišao po pištolj.

Dušan Micić, načelnik Hitne službe u Kraljevu, potvrdio je da je sin pacijenta, potegao pištolj na doktorku i sestru.

Sin pacijenta je u alkoholisanom stanju izvadio vatreno oružje i repertirao ga, a u isto vreme je i zatvorio i zaključao vrata od prostorije u kojoj se nalazila naša ekipa. Fizički je nasrnuo na doktorku i sestru, ali su one uplašene za svoj život uspele da razvale vrata i pobegnu napolje iz kuće. Napadač je krenuo za njima sa pištoljem, ali su uspele da dođu do vozila i na sreću nepovređene se vrate u bazu – rekao je Micić.

Micić kaže da je odmah o ovome obavestio direktorku Doma zdravlja, i policiju koja je izašla na teren kod napadača. Kako smo saznali, napadač je odveden u PU Kraljevo, ali još nije poznato da li je sa njim samo obavljen informativni razgovor ili mu je određen pritvor.

Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja kaže da je ovo samo još jedan u nizu napada na zdravstvene radnike, i da rad na terenu predstavlja veliki stepen opasnosti za njih jer nemaju zaštitu. Ona je apelovala na sugrađane da shvate da medicinsko osoblje postoji da bi ukazalo pomoć, a da su oni izloženi čestim napadima.