NOVI POŽAR U FABRICI KARTONA: Sa Ade Huje ponovo se vije gust dim, povređen vatrogasac (FOTO)

Avala kartonka
Beoinfo

U dvorištu "Fabrike hartije Beograd" na Adi Huji gore tone papira i kartona, javlja reporter RTS-a sa lica mesta. Povređen jedan vatrogasac.

 

Do požara je došlo oko 11 časova na deponiji kartona, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

 
Kako saznaje RTS, prilikom gašenja požara povređen je jedan vatrogasac, starosti od 30 do 35 godina. On nema teže povrede i prevezen je u Urgentni centar. 

– Povređeni vatrogasac nema opekotina, udario ga je topli vazduh prilikom gašenja požara, ali je svestan i prevezen je u Urgentni centar – rekla je agenciji Beta portparol Hitne pomoći Nada Macura. 

Na gašenju požara angažovano je 35 vatrogasaca-spasilaca sa dvanaest vozila. Njima posao otežava vetar koji duva u blizini Dunava.

Dim se može videti iz različitih delova Beograda. Brojne lekarske ekipe su na licu mesta.  Uzroci požara naknadno će biti utvrđeni. 

U požaru u koji se dogodio u ovoj fabrici 19. jula povređeno je šest pripadnika Sektora za vanredne situacije i dvoje zaposlenih u preduzeću “Avala star”. Od posledica povreda, vatrogasac i radnik “Avale star” preminuli su na Vojnomedicinskoj akademiji.