NOVI PROBLEMI ZA BOKIJA 13: Bolnica mu ispostavila RAČUN za usluge koje nije platio

Privatna skopska bolnica "Sistina" tužila je prvooptuženog u slučaju Reket Bojana Jovanovskog - Bokija 13 zato što nije platio troškove operacije smanjivanja želuca, ali je ročište koje je trebalo da se održi danas odloženo.

printscreen/youtube.com/La Verita

“Adžibadem – Sistina”, u kojoj, prema Televiziji Telma, vlasničke veze ima oštećeni u slučaju “Reket”, biznismen Jordan Kamčev, od Bokija 13 traži oko 10.300 evra koje nije platio za operaciju i postoperativnu negu.

Prema lokalnim medijima, advokati te bolnice su naveli da je Jovanovski u aprilu primio fakturu, ali da nije platio, već je uložio prigovor na notarski nalog, nakon čega je slučaj završio na sudu.

Jovanovski se u pritvoru istražnog zatvora u Skoplju nalazi od 15. jula i često se tokom tog perioda žalio na pogoršano zdravstveno stanje upravo zbog operacije želuca, a tvrdio je da poseduje i dokumentaciju da mu je prilikom operacije oštečen nerv.

Prvo ročište koje je bilo zakazano za danas u Građanskom sudu u Skoplju odloženo je za 20. decembar, jer je braniocu Jovanovskog advokatska firma za koju radi povukla punomoćje zato što nije imao mogućnosti da kontaktira sa klijentom.

U slučaju Reket, Jovanovski, kao i razrešena specijana tužiteljka Katica Janeva i Zoran Milevski optuženi su da su izvukli 1,55 miliona evra od Kamčeva, jednog od najbogatijih Makedonaca, u zamenu da mu se “olakša pozicija” u predmetu Specijalnog tužilaštva “Imperija”.