NOVI SLUČAJEVI BAHATE VOŽNJE U NIŠU: Jurio kroz grad 149 km/h, drugi vozio MRTAV PIJAN

Pojačana kontrola saobraćaja u Nišu nakon smrti dva pešaka na trotoaru 4. januara.

auto
Pixabay

Na teritoriji Niša tokom jučerašnjeg dana policija je otkrila i procesuirala 101 saobraćajni prekršaj, sačinili su 83 prekršajna naloga i podneće 18 zahteva za prekršajni postupak.

Od ukupnog broja prekršaja posebno se izdvaja izmerena brzina kretanja vozila od 146,9 km/h, na delu puta gde je ograničenje 50 km/h, a otkriven je i prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola od 2,18 promila.

“Telegraf” piše da je muškarac koji je divljao niškim ulicama je dvadesetdvogodišnji N.R.

– Policijski presretač pratio je vozilo “BMW” od Sremske ulice, Bulevarom Zorana Đinđića do Vojne bolnice gde je zaustavljen, zbog prekoračenja dozvoljene brzine. Njemu će u skraćenom prekršajnom postupku biti izrečena kazna – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

U Knjaževačkoj ulici zatečen je vozač koji je imao 2.18 promila alkohola u krvi. Radi se o bugarskom državljaninu, koji je odveden na trežnjenje.

Oba prekršioca saobraćajnih propisa su odmah privedena niškom Prekršajnom sudu koji im je izrekao kazne.

Bugarskom državljaninu koji je zatečen za volanom sa 2.18 promila alkohola u krvi izrečena je kazna zatvora od 30 dana, kao i novčana u iznosu od 120.000 dinara.

– Što se tiče vozača koji je vozio brzinom od 146.9 kilometara na čas Bulevarom Zorana Đinđića i prošao kroz crveno svetlo, on je kažnjen sa 150.000 dinara, dobio je 21 kazneni poen čime mu je automatski poništena vozačka dozvola i izrečena mu je mera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od godinu dana – saopštio je Mišel Marković, predsednik Prekršajnog suda u Nišu.

Navedeni prekršaji predstavljaju nasilničku vožnju i vozači će biti odvedeni kod dežurnog sudije i procesuirani u skraćenom postupku. Radi se o prvostepenim odlukama na koje se može uložiti žalba u roku od osam dana prekršajnom apelacionom sudu.

Podsećamo, na jučerašnjem sastanku, koji je održao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu, analizirane su i predočene sve mere i aktivnosti koje je policija preduzela povodom saobraćajne nezgode, a u kojoj su 4. januara ove godine dva pešaka poginula na trotoaru kada je na njih naleteo automobil.

Sastanku su prisustvovali i direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

– Na sastanku je doneta odluka o smeni načelnika saobraćajne policije Policijske uprave u Nišu – saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Smenjen je načelnik odeljenja saobraćajne policije u Nišu Dragan Pešić.

Odlučeno je da se pojača kontrola saobraćaja u gradu, kao i prisustvo saobraćajne policije na ulicama grada uz pomoć policijskih službenika iz drugih policijskih uprava.

Policijska uprava u Nišu će se obratiti rukovodstvu Grada Niša sa konkretnim predlozima kako bi se poboljšala saobraćajna infrastruktura u gradu