NOVI SNIMCI EKSPLOZIJE U FABRICI: Čačak noćas kao RATNA ZONA, geleri pljuštali na sve strane, ljudi bežali (FOTO+VIDEO)

Eksplozija koja se noćas oko 1 sat dogodila u kompaniji A.D. "Sloboda" uznemirala je stanovnike Čačka, koji su iz različitih delova grada snimali požar koji je prema još uvek nepotvrđenim informacijama zahvatio magacin topovskih granata. Na svu sreću, povređenih nije bilo, što je potvrdio i gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Printscreen Youtube/RTS

Prema rečima gradonačelnika, evakuisano je 30 radnika fabrike i okolno stanovništvo, a na licu mesta još uvek se nalaze pripadnici Vatrogasno-spasilačke službe, kao i vatrogasne jedinice iz AD “Sloboda”.

Za to vreme, tokom cele noći, društvenim mrežama širili su se video snimci, napravljeni iz različitih delova Čačka, na kojima se vidi deo fabrike u plamenu.

Prema rečima očevidaca i stanovnika oko fabrike, vatra je počela da se širi munjevitom brzinom, zbog čega nisu mogle odmah da priđu ni vatrogasno-spasilačke ekipe.

Jedna od radnica, Aleksandra Ćirović, ispričala je za Novosti da se zajedno sa još sedam kolega nalazila u okviru pogona rezanje, kada je došlo do eksplozije.

“Uspeli smo da se izvučemo i dođemo do jedne zgrade i uđemo u podrum od betona. Ta zgrada nema prozore i bukvalno je ukopana u zemlju. I dalje se nalazimo u tom podrumu. Čuju se detonacije, sve podrhtava. Stravično je”, rekla je ranije danas radnica koja je dodala da ih je pozvao direktor i rekao da budu tu, i da će biti evakuisani prvom prilikom.

“Mi smo morali da pobegnemo iz kuće pošto živimo nadomak fabrike, jedva smo izvukli živu glavu”, kazala je ranije za Nova.rs Jelena iz Čačka.

Prema njenim rečima, geleri su pljuštali na sve strane, a njen suprug je video kako gori jedan po jedan magacin.

Gradonačelnik Čačka Milan Todorović izjavio je da nema žrtava i povređenih. Kazao je da je oko 60 radnika radilo u trećoj smeni i da su svi odmah evakuisani, a oko 2.30h evakuisana su i četiri radnika koji su se od eksplozija sklonili u podrumske prostorije.

Kako je došlo do eksplozije, trebalo bi da utvrdi istraga.