NOVI TEMPERATURNI ŠOK: Danas i sutra i do 19 stepeni, a onda se VRAĆA ZIMA

I za vikend toplo u Srbiji. Bićemo na rubu uticaja ciklona sa severa Evrope koji je Britaniji doneo poplave a Skandinaviji orkanski vetar zbog čega su škole u Norveškoj zatvorene, a drumski i morski saobraćaj paralisan.

Pixabay.com

Veoma toplo i vetrovito, sa dnevnim temperaturama znatno iznad poroseka. Tokom dana promenljivo oblačno, ponegde sa slabom kišom. Duvaće umeren, u košavskom području i na planinama jak, povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar. U Timočkoj Krajini tokom celog dana oblačno sa sipećom kišom.

U predelima ispod 1500 m n.v. dalje topljenje snega. Najniža temperatura od -1 do 11 stepeni, najviša od 12 do 19 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 7 stepeni.

I u nedelju toplo, temperatura iznad proseka za ovaj period godine. Tokom dana promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom, slabom kišom i vetrovito. U košavskom području i na planinama u drugom delu dana duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno i sa olujnim udarima. Najniža temperatura od 1 do 8 stepeni, a najviša od 8 do 16 stepeni.

Tokom noći jače naoblačenje sa kišom i padom temperature, u planinskim predelima sa snegom.