NOVI ZAHTEV: Ako večeras kolonu “1 od 5 miliona” vidite da STOJI ISPRED ZGRADE RTS-a, evo ŠTA SE DEŠAVA

Protest protiv aktuelne vlasti, pod nazivom "Jedan od pet miliona" biće održan danas u Beogradu u 18 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta, a na skupu će govoriti glumci Branislav Trifunović i Nikola Kojo.

BETA

Posle govora okupljeni će poći u protestnu šetnju ulicama Vase Čarapića, Makedonskom, Svetogorskom, Takovskom, Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazije do Narodnog pozorišta.

Organizatori protesta zatražili su u petak da se sa generalnim direktorom Radio-televizije Srbije Draganom Bujoševićem i glavnim i odgovornim urednikom informativnog programa RTS-a Nenadom Lj. Stefanovićem sastanu večeras u 19.30 u zgradi javnog servisa, zbog čega je najavljeno duže zadržavanje okupljenih u Takovskoj ulici ispred zgrade RTS-a.

Organizatori protesta “Jedna od pet miliona” su nezadovoljni jer je javni servis na prvom programu sat vremena uživo prenosio kontramiting koji je organizovala Srpska napredna stranka u danu kada je Beograd posetio predsednik Rusije Vladimir Putin, dok je izveštaj o memorijalnoj šetnji za ubijenog predsednika Incijative SDP Olivera Ivanovića koji su oni organizovali dan ranije trajao tačno 53 sekudne, što kako su ocenili “nije sloboda medija”.

“NAS JE IPAK VIŠE”: Završena ŠETNJA ZA OLIVERA, snimci i fotografije protesta PREPLAVILI INTERNET (VIDEO+FOTO)

Prvi protest protiv nasilja pod nazivom “Stop krvavim košuljama” održan je u Kruševcu 30. novembra 2018. godine, zbog napada na jednog od lidera Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u tom gradu. Od 8. decembra protesti se organizuju svake subote u Beogradu.

U sredu, 16. januara na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića organozovana je šetnja u njegovu čast do Hrama Svetog Save, gde su zapaljene sveće.

Na početku organizovanja protesta zatraženo je da vlast prestane sa nasiljem protiv neistomišljenika i da se pronadju nalogodavci napada na Borka Stefanovića i aktiviste Levice.

Zahtevi su se iz subote u subotu dopunjavali, pa je od RTS-a zatraženo da protestima posveti pet minuta u svojim informativnim programima, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu, pronalazak počinilaca i nalogodavaca ubistva predsednika GI SDP Olivera Ivanovića i nalogodavaca napada na novinara Milana Jovanovića.

PUTIN RAZOČARAO 120 HILJADA SRBA? Dan nakon posete mreže BRUJE o OVOM MOMENTU pred kamerama (VIDEO)

Potom je zatražena ostavka ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića i generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića i urednika Informativnog programa Nebojše Lj. Stefanovića.

Protesti se od skoro petkom i subotom održavaju i u drugim većim gradovima u Srbiji, poput Niša, Novog Sada, Kragujevca, Čačka i drugih.