NOVINA KOJA JE ZBUNILA VOZAČE: Ukinuta ŽUTA TRAKA komplikuje prelaz preko Brankovog mosta!

Brankov most
Wikipedia

Ko vozi automobil preko Brankovog mosta, u smeru ka centru grada, više nije obavezan da vozi isključivo levom trakom, pišu "Novosti".

 

Nadležni iz uprave Beograda objašnjavaju da će poseban režim regulisanja saobraćaja trajati do završetka sanacionih radova na ovom mostu, odnosno do kraja novembra, pišu “Novosti”.

Zabunu među beogradskim vozačima napravila je saobraćajna signalizacija koja je postavljena pre dva dana na novobeogradskoj strani Brankovog mosta. Desna traka postala je žuta – po kojoj jedino mogu da saobraćaju vozila javnog prevoza i taksisti.

Zbog sedam metara iscrtane žute linije i dva saobraćajna znaka, digla se javnost na društvenim mrežama. Naime, šoferi su tvrdili da će ova novina još više zakomlikovati prelaz preko “tesnog” mosta, čija je rekonstrukcija počela prošle nedelje.

Beogradski vozači, po inerciji, koriste obe slobodne trake za prelaz ove frekventne saobraćajnice. Od centra grada, prema Ušću, ukinuta je žuta traka. Međutim, nadležni su prema prvobitnim procenama bili na stanovištu da desnom trakom od Novog Beograda ka Zelenom vencu, saobraćaju samo službena taksi vozila i autobusi. Ko bi to prekršio, mogla mu je na kućnu adresu stići priznanica “teška” 2.500 dinara.

Reporter “Novosti” pitao je saobraćajce, da li naplaćauju kazne zbog ovog prestupa i dobio negativan odgovor:

Slobodno vozite, ne naplaćujemo kazne, već samo usmeravamo saobraćaj, rekao je jedan od pripadnika MUP. Iz Biroa za komunikaciju MUP, “Novostima” su potvrdili ovu informaciju.