NAPAD NA NOVINARA U BANJALUCI: Fantomi ga mučki pretukli šipkama posle skupa “Pravda za Davida”

Novinar bijeljinske televizije Be-En (BN) Vladimir Kovačević brutalno je pretučen sinoć u Banjaluci ispred zgrade u kojoj stanuje, a nepoznati napadači naneli su mu teške povrede u predelu glave.

prinstscreen/twitter.com/Vladimir Kovacevic

– Na dve strane mi je glava razbijena, uvo mi je skroz poderano, razvaljene su mi usne – rekao je Kovačević koji je smešten na odeljenje hirurgije.

On je kazao da su ga dvojica napadača sa fantomkama na glavama čekala na parkingu ispred zgrade u kojoj stanuje.

– Jasno je da su znali gde stanujem. Prošao sam pored njih, oni su rasklopili šipke i počeli besomučno i brutalno da me udaraju. Branio sam se koliko sam mogao, a onda sam počeo da vičem i pozvao pomoć. Tek tada su me pustili – naveo je Kovačević.

On je dodao da su napadači potom ušli u automobil i odvezli se.

Kovačević je večeras na banjalučkom Trgu Krajine pratio skup “Pravda za Davida” sa kojeg svako veče ima direktno uključenje u Dnevnik televizije BN.

On smatra da je to razlog zbog kojeg je pretučen.

Mladić David Dragičević (21) nestao je u noći 18. marta, a njegovo telo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel. Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen i da su ga ubili pripadnici policije Republike Srpske.

Mirni skupovi građana “Pravda za Davida”, na kojima se traži otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva mladića, održavaju se u Banjaluci svake večeri od 26. marta.

Uređivački kolegijum televizije BN najoštrije je osudio napad na Kovačevića i zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova RS da što pre nađe počinice.

Kolegijum je naveo da se u određenim političkim krugovima već duže vreme vodi hajka protiv novinara te televizije.

– Zbog toga upozoravamo MUP RS da što pre obezbedi slobodu rada i kretanja, kako našim, tako i ostalim novinarima. U protivnom ćemo biti primorani da sami preduzmemo korake na zaštiti naših ljudi – saopštio je uređivački kolegijum televizije BN.

Policija je potvrdila da joj je prijavljen napad na Kovačevića.