NOVO LICE STAROG ZDANJA: Šta to majstori rade na platou ispred pijace “Skadarlija”?

Skadarlija
Beoinfo

Radovi poslednje faze asfaltiranja dela platoa pijace „Skaradlija” završene su juče. U ponedeljak će na tom delu pijace početi postavljanje repariranih tezgi, kako bi se obezbedili bolji uslovi prodaje za zakupce i ugodnija kupovina za potrošače. Uslediće reorganizacija i ovog dela pijačnog platoa, koja podrazumeva novi raspored i šire prolaze između tezgi.

 

Tokom asfaltiranja pijačnog platoa pijaca je sve vreme radila kako bi se omogućilo prodavcima da nastave sa radom, a kupcima da se snabdevaju svežim namirnicama.

Pored izuzetno loših vremenskih prilika, sve faze asfaltiranja pijace završene su u predviđenom roku, kako je iz JKP „Gradske pijace” obećano na početku radova.

Nakon više od 50 godina bez ulaganja, pijaca „Skadarlija” će dobiti izgled kakav zaslužuje jedna od najstarijih i najposećenijih pijaca u Beogradu. Tokom jeseni, na pijačni plato biće dopremljene nove tezge, koje će obezbediti veći prostor za izlaganje i skladištenje proizvoda, bolju izolaciju tezgi kao i natkrivenost, koja će omogućiti zaštitu kupaca, prodavaca i proizvoda od nepovoljnih vremenskih uslova.