NOVO UPOZORENJE NA VISOKE TEMPERATURE: Vikend tropski topao, a onda…

Leto
Pixabay.com

U Srbiji jutro vedro, u dolinama, kotlinama i na visoravnima sveže, ponegde i magovito. Tokom dana biće sunčano i tropski toplo.

 

Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području povremeno i pojačan, a na jugu Banata tokom jutra jak. Minimalna temperatura od 8 do 16°C, u košavskom području do 20°C, maksimalna dnevna od 32 do 36°C.

U Beogradu u subotu sunčano i tropski toplo. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 20°C, maksimalna dnevna 35°C.

Sunčano i tropski toplo biće i u nedelju. Maksimalna temperatura od 32 do 37°C.

Tropski toplo biće i u ponedeljak. Pre podne očekuje se sunčano. Sredinom dana u sevrozapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima očekuje se naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje. Vetar će biti u skretanju na umeren do jak severozapadni. Maksimalna temperatura u ponedeljak od 30 do 35°C, krajem dana u padu.

U utorak promenljivo oblačno i svežije. Na severu će biti suvo, a u ostalim predelima sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura biće od 21°C na jugu do 29°C na severu Srbije, piše Weather2Umbrella.

U sredu pretežno sunčano i toplo, maksimalna temperatura od 25 do 30°C. Vetar će biti u skretanju na jugoistočni, u košavskom području u pojačanju.