NOVOGODIŠNJA KONFERENCIJA PREDSEDNIKA SRBIJE: Tri DRŽAVNA PRIORITETA za 2021. godinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je prioritet Srbije u sledećoj godini, da uprkos složenim međunarodnim i regionalnim prilikama, sačuvamo u potpunosti mir i stabilnost i vitalne nacionalne i državne interese.

printscreen/youtube.com/RTS

– Drugi cilj je briga o zdravlju građana, kako da pobedimo koronu, ali i da unapredimo naše zdravstvo. Treći cilj je dalje poboljšanje životnog standarda građana, kako kroz plate i primanja, tako kroz ulaganja u čistiji vazduh, bolje puteve pruge, izgradnju sekundatne mreže gasovoda, ali i snažniju vojsku i policiju i sve što doprinosti daljem jačanju države – rekao je Vučić na novogodišnjoj konferenciji za medije.

Predsednik je naveo da je treći cilj dalje poboljšanje životnog standarda, kroz visinu plata, penzija, ulaganja u čistiji vazduh, boljih puteva, pruga i izgradnje mreže gasovoda.

– To su i snažnija vojska i policija, sve ono što doprinosi jačanju jedne države. Naši planovi su ambiciozni i veliki, bez obzira na težinu trenutne situacije – istakao je predsednik.

Vučić je podsetio da su otvorene dve nove kovid bolnice, i da se nastavlja sa obnavljanjem i gradnjom zdravstvenih objekata u celoj Srbiji, i istakao je novo krilo Infektivne klinike i KCV.

– I imunizaciju ćemo izvesti najbolje moguće, imamo sve kapacitete. Očekujemo oko 76 ili 77 hiljada “Fajzerovih” vakcina u januaru, i stizaće na svakih nedelju dana. To će biti dovoljno za stanovnike staračkih domova, a očekujem da do kraja januara imunizujemo i radnike kovid centara i bolnica – rekao je predsednik, i rekao da očekuje da i ruska vakcina stigne u Srbiju.

– Mi pregovaramo i sa nekim zapadnim proizvođačima, ali i sa Kinezima, i nadam se da će oni uskoro registrovati svoje vakcine, da bismo mogli da ih kupimo na tržištu – navodi Vučić.