Vozač školskog autobusa iz Teksasa Kurtis Dženkins očito zna pravo značenje Božića pa je svakom detetu koje vozi na svojoj liniji, kupio božićni poklon. Dan pre nego što su u osnovnoj školi “Lejk hajlands” počeli božićni praznici, Dženkins je napunio autobus poklonima za sve učenike koje je onda i zapakovao u ukrasni papir.

“Svako dete je pitao što želi za Božić i svakome pojedinačno kupio poklon”, napisali su iz škole na svojoj Fejsbuk stranici.

Dodali su i da ova priča može svakome da posluži “podsetnik koliko dobrog postoji i da bi svi trebalo da streme ka tome da budu malo više poput Kurtisa”.

Njegova supruga Šenekija Dženkins rekla je novinarima portala NBC 5 da je Kurtis mesecima smišljao kako da napravi nešto posebno za decu. Prvo je mislio da mališane organizuje da međusobno razmene poklone, ali ga je ona upozorila da to “možda neće svako dete moći da priušti”. On joj je odgovorio da pamti kako je biti dete koje ne dobije mnogo toga za Božić i zato je odlučio svakom detetu nešto da kupi.

“Imao sam tetu koja bi kupila paket čarapa, zamotala ga i poklonila svoj deci u komšiluku. A kad ideš u školu i imaš rupu na čarapama, novi ti par čarapa mnogo znači, ispričao je Dženkins za NBC 5.

Poslednjih nekoliko meseci ovaj vozač autobusa odvajao je nešto novca od svake plate. Na kraju je, uz pomoć nekoliko roditelja koji su čuli šta planira, uspeo da kupi video igrice, bicikl pa čak i manje elektronske uređaje poput MP3 playera.

Dečak Itan Ingl (11) je od Dženkinsa tako dobio par slušalica u svojoj omiljenoj boji, crvenoj.

“Jako mi se sviđaju, odlične su”, rekao je Itan za NBC 5, a priča iz škole je na Fejsbuk stranici skupila mnogo pozitivnih komentara od roditelja i drugih ljudi iz okruga.

“Ova priča je divna iz nekoliko razloga”, napisao je Rene Beri Barfut i dodao, da je u suzama kad razmišlja o plati vozača autobusa i čoveku koji od takve plate uspe da odvoji tako, da svako dete zna da mu je posebno.

A Dženkins, kako je rekao za NBC 5, samo želi svojim primjerom da pokaže kakvi možemo da budemo prema djeci.

“Iako na vožnju školskog autobusa ne gledam kao na posao, već kao na Božiju volju, ne spominjem deci veru. Kažem im da veruju u bilo šta, samo dok usput nekoga i vole”, zaključio je Dženkins.loading...