Nikola Kitanovski uoči koncerta poručuje da je počastvovan što koncert nosi njegovo ime i što mu je omogućeno da sam napravi odabir umetnika i prijatelja koji će sa njim nastupiti.

– Radi se o prekaljenim, ostvarenim i veoma uspešnim umetnicima, koji svojim nastupima ostavljaju uvek prepoznatljiv i veoma značajan trag, bilo na domaćem ili internacionalnom operskom podijumu, a kojima najava suvišnih i jeftinih marketinških trikova ni slučajno nije potrebna. To su Boris Trajanov, baritonbrilijantne internacionalne karijere, prvakinje Opere NP u Beogradu Jasmina Trumbetaš – Petrović, sopran i Nataša Jović -Trivić, mecosopran, kao i dve mlade sopranistice koje su veoma uspešno zaplovile u profesionalnim operskim vodama, a su diplomirale u mojoj klasi, Mirjana Matić i Marija Čuposka. Кoncertom će dirigovati svima nama dobro poznata Vesna Šouc i Milan Nedeljković, dirigent sa ogromnim iskustvom u mjuziklu, koji je pisao i neke aranžmane za ovaj koncert, a za režiju i scenografiju pobrinuće se Vladan Đurković, mlad, a već veoma ostvaren reditelj u pozorištu – naglasio je Kitanovski.

Kako objašnjava, ovo je tim umetnika koji sa sobom nosi iskustvo i zrelost, podržani ogromnom mladalačkom energijom.

– Na koncertu podeljenom u dva dela, publika će prvo imati priliku da uživa u izvođenju odabranih operskih arija i dueta, a u drugom u prelepim arijama i melodijama španske operete – Zarzuele, Operete i obradama popularnih romansi i napolitanskih pesmi – izjavio je Kitanovski.

KARTE U PRODAJI NA BLAGAJNI KOMBANK DVORANE I SVIM PRODAJNIM MESTIMA EVENTIMAloading...