NOVOSAĐANI BLOKIRALI AUTOPUT: Naišli na kordon policije, evo ŠTA SU IM PORUČILI (VIDEO)

Grupa građana Novog Sada među kojima je i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić blokirala je autoput. Na putu im se preprečio kordon policije, ali incidenata nije bilo.

Printscreen/Facebook/Radio 021 Novi Sad 92,2 MHz

U susretu sa kordonom policije građani su uzvikivali “bacite štitove, isti smo narod”.

“Juče smo u Novom Sadu krenuli s blokadom nekoliko raskrsnica. Već danas evo nas na pravom putu! Blokada auto-puta! Zajedno možemo sve! Baš sve!”, napisala je Tepić na Tviteru, a onda se javila tvitom na kome je napisala šta su uzvikivali tokom susreta sa kordonom policije.

Skup je počeo mirno u 18 sati, građani nose transparente i viču “ostavke”. Većina učesnika protesta nosi zaštitne maske.

Okupljenima se najpre obratio aktivista iz Združene akcije “Bez krova niko”, koji je istakao da je nova odluka Kriznog štaba sramna i da je doneta sa ciljem da se spreči nastavak prostesta.

“Dok su organizovali izbore, slavili, grlili, ljubili se, bilo im lepo… Tada su bila dozvoljena okupljanja”, rekao je aktivista.

On je istakao da su današnji protesti posvećeni borbi protiv policijskog nasilja, huligana i vlasti. Na transparentima koje su nosili pisalo je “Nismo ovce za tor”, kao i “Ko tebe kamenom, ti njega revolucijom” i “Ostanimo besni, ostani složni i ostanimo solidarni. Moć se gradi na ulicama, moć se gradi zajedno”.

Okupljenima se obratio i Miran Pogačar iz iste organizacije, koji je u utorak uveče uhapšen tokom protesta.

“Nema drugog načina nego svi na ulice. Ovih dana koje sam proveo u ćeliji shvatio sam da ovo radim zbog svih nas, jer smo svi u istim g… i da nam je jedini izbor da izađemo svi na ulice. Moramo biti svesni ko nam je neprijatelj!”, rekao je Pogačar, pozivajući demonstrante da krenu u šetnju.

Protestanti su se Temerinskom ulicom uputili u šetnju ka mostu na kanalu DTD, kako bi simbolično blokirali izlaz na autoput ka Beogradu.