NOVOSAĐANI DOČEKUJU 2019. SA STILOM: Proslava tokom celog dana na pet lokacija u grada (DETALJAN PROGRAM)

Proslava Nove 2019. godine u Novom Sadu će 31. decembra trajati tokom celog dana na pet lokacija u centru grada, a na Trgu slobode nastupiće Nele Karajlić, Manjifiko (Magnifico) i DJ dvojac iz Moskve "Filatov i Karas".

Novi Sad
Beta

Program je deo koncepta Evropske prestonice kulture, što će Novi Sad biti 2021. godine, ali je osmišljen i kao deo Omladinske prestonice Evrope, koja Novi Sad postaje 1. januara 2019. godine.

Doček će biti upriličen i u kulturnoj stanici Svilara i kulturnoj stanici Edjšeg, a glavna proslava i dalje će se odvijati na glavnom novosadskom trgu, dok će sporedne manifestacije biti na Trgu republike i u Dunavskom parku.

Na Trgu republike publika će moći da sluša Beograđane “IrieFM”, a predstaviće se i pobednici novosadskog TAKT festivala akustične muzike. Ljubitelji džeza moći će 31. decembra da slušaju Pjotra Damasieviča, koji će nanstupiti ispred novootvorene kulturne stanice “Svilara”.

Program za decu organizovan je kulturnoj stanici Edjšeg, gde će mališani moći da pogledaju mjuzikl za decu “Bah jezdi na kamili”, a deca će moći da se zabave i u Dunavskom parku, gde je i zvanično mesto za doček 2019. za najmladje.

Na istom mestu biće obeležen i početak godine mladih u okviru projekta Novi Sad Omladinska prestonica Evrope.

Proslava obuhvata i program za doček “pravoslavne Nove godine” 13. januara, koji će slično kao i prošle godine, biti održavan u zatvorenom prostoru na 40 lokaciju a u Novom Sadu.