NOVOSAĐANI ODUŠEVILI: Na protestu nosili TRANSPARENT koji razumeju samo oni koji su ČITALI MEŠU SELIMOVIĆA (FOTO)

Gotovo 10.000 ljudi okupilo se večeras u Novom Sadu na do sada najmasovnijem protestu "Jedan od pet miliona" sa kojeg je poručeno da demonstranti neće odustati dok ne smene aktuelni režim. Jedan od trasnoarenata koji su protestanti nosili izazvao je dosta pažnje.

Beta

Na čelu kolone bio je veliki transparent “Jedan od pet miliona”, sa kamiona je puštana muzika preko razglasa, građani su duvali u pištaljke i uzvikivali “Vučiću, lopove”, a nosili su i zastave Vojvodine i Srbije.

Okupljeni su držali transparente: “Stop fašizmu”, “Novi Sad je naš glavni grad”, “Ja volim Vojvodinu”, “Gde ima vlasti, nema slobode”, “Sindikat zaposlenih policije uz narod”, “Vojvodina, moja domovina”, “Privatni izvršitelji – javna pljačka”, “Pričaju da je bolje, a u pošti nikad gore”, “Smrt fašizmu i kapitalizmu”, a na društvenim mrežama najviše pažnje privukao je onaj na kome je pisalo “Boj se ovna, boj se govna, a kad ćeš živeti”.

Beta

Reč je citatu Meše Selimovića iz romana “Tvrđava”.

Demonstranti su nosili i transparent sa likom ubijenog mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke, zbog kojeg građani mesecima protestuju tražeći pravdu.

Nakon protesta u Novom Sadu, svi pričaju o OVOM TRANSPARENTU – razumeće ga samo FANOVI ĐORĐA BALAŠEVIĆA (FOTO)