OBAVESTITE SE I SPREMITE NA VREME: Veliki deo Beograda tokom vikenda BEZ VODE!

gazirana voda
pixabay.com

Veliki broj beogradskih gradskih i prigradskih naselja ostaće tokom vikenda bez vode zbog radova na postrojenju vode u Makišu.

 

Radove će ekipe “Beogradskog vodovoda i kanalizacije” sprovoditi 27. i 28. maja u sklopu priprema za letnju sezonu.

Kako se navodi, reč je o “obimnim i neophodnim radovima na postrojenju za proizvodnju vode” u Makišu.

Od subote u 6.00 do nedelje u 18 časova bez vode će ostati potrošači u naseljima Rušanj, Sremčica, Velika Moštanica, Nenadovac, Dražanovac, Glumčevo brdo, Stara Lipovica, Plandište, Guncati, Srednji kraj, Stražarija, Karaula, Gaj, Ravni gaj, Meljak, Baćevac, Šiljakovac, Vranić, Taraiš, Boždarevac, Veliki Borak, Leskovac, Stepojevac, Resnik i Barajevo.

Bez vode će ostati i naselja Borča, Ovča, Krnjača, Kotež, Ripanj, Stepašinovac, Zuce, Tranšped, Orlovica, Lipar, Čaršija, Feroplast, Vrčin, Toranj Avala, Pinosava i Beli Potok, kao i sela Boljevci, Progar, Jakovo, Bečmen i Petrovčić.

Od subote u podne do nedelje u podne bez vode će ostati potrošači na višim delovima Banovog brda, Žarkova, Železnika, Ceraka, Cerak Vinograda, Vidikovca, Labudovog i Petlovog brda.

Tokom vikenda umanjeni pritisak vode osetiće potrošači u svim ostalim gradskim naseljima, osim na Novom Beogradu, Zemunu i u Surčinu.

Za prioritetne potrošače, škole i bolnice, biće obezbeđene cisterne, a građanima se preporučuje da obezbede potrebne količine vode.

Javno-komunalno preduzeće Beogradski vodovod i kanalizacija se izvinjava svim potrošačima koji će zbog ovih radova ostati bez vode i moli ih da budu strpljivi, jer će nakon završetka posla biti obezbeđena kontinuirana snabdevenost sa boljim pritiskom, kao i da će se na taj način smanjiti mogućnost čestih kvarova, navodi se u saopštenju.loading...