Obavestite se! SPISAK GRADOVA I OPŠTINA u kojima će u aprilu biti održani i LOKALNI IZBORI

U nedelju, 3. aprila, istovremeno sa predsedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji, biće održani i lokalni izbori u dva grada i jedanaest opština.

Printscreen

Lokalni izbori će trećeg aprilskog dana biti održani u gradovima Beogradu i Boru, kao i u opštinama Aranđelovac, Smederevska Palanka, Lučani, Knjaževac, Medveđa, Bajina Bašta, Doljevac, Kula, Kladovo, Majdanpek i Sečanj.

Izbore za odbornike u skupštinama gradova Beograda i Bora raspisani su u redovnom terminu, četiri godine nakon prethodnih izbora, koji su održani 4. marta 2018. godine. Tog dana glasalo se i za odbornike u lokalnom parlamentu Aranđelovca, pa će i u gradu pod Bukuljom izbori 3. aprila biti redovni, baš kao i u opštini Smederevska Palanka, čiji su odbornici poslednji put birani 25. marta 2018. godine.

U opštinama Doljevac, Lučani, Kladovo i Kula prethodni lokalni izbori održani su 16. decembra 2018. godine, a u Majdanpeku 2. septembra iste godine, pa je za raspisivanje izbora nekoliko meseci pre isteka mandata odbornicima bilo neophodno da predsednici tih opština podnesu ostavke na svoje funkcije.

Lokalni izbori u Medveđi trebalo je budu održani krajem leta 2023. godine, a u Bajinoj Bašti, Knjaževcu i Sečnju sredinom 2024. godine, u istom terminu kad i u ostalim gradovima i opštinama u kojima se glasalo 21. juna 2020. godine, ali su i čelnici te četiri opštine svojim ostavkama doveli do raspisivanja vanrednih izbora.